Hyvän ravitsemuksen perusta on oikeanlainen ruokarytmi. Rytmin tulee olla sovitettu omaan elämäänrytmiin sopivaksi. Hyvä olisi, ettei ruokailujen väli venyisi 4-5 tuntiin.
Ruokailujen välillä saa tulla nälkä, kunhan se ei kasva liian suureksi. Jos nälkä kasvaa liikaa, syömistä on vaikeampi hallita.

Päivä alkaa aamiaisesta, sen syöminen on vireystason ylläpitämisen ja painonhallinnan kannalta tärkeää. Aamiaista seuraa lounas ja päivällinen. Fysiologisesti ihmisen energiavarannot latautuvat aamun ja päivän aikana, joten siihen ajankohtaan kannattaa panostaa. Liian kevyt syöminen kostautuu usein illalla mielitekoina. Pääruokien väliin on hyvä ottaa tarpeen mukaan välipaloja.
Jos ruokailuvälit venyvät liian pitkiksi, sen on huomattu heikentävän ravinnon laatua ja lisäävän mielitekojen määrää. Tämän seurauksena myös vireystaso saattaa laskea ja paino nousta. On hyvä huomioida myös se, ettei syö jatkuvasti, koska ruoansulatuselimistö ja hampaat tarvitsevat lepoa. Siksi aterioiden välissä on hyvä olla selvät tauot.
Iltapala kannattaa pitää kevyenä. Liian raskas iltapala heikentää unenlaatua ja se näkyy sitten seuraavana päivänä väsymyksenä. Kevyt iltapala kuitenkin auttaa parempaan uneen.
Säännöllinen syöminen antaa sinulle lisää energiaa päivään. Sen avulla pystyt myös tekemään ravitsemuksellisesti parempia valintoja, jotka pitävät sinut terveempänä.
Käy lukemassa TÄÄLTÄ mitkä muut asiat vaikuttaa energiatasoihin.