Yksi suunta – ylöspäin

Ihmiset jotka ovat heikossa kunnossa loukkaantuvat helpommin. Tämä johtuu sitä, että he joutuvat ponnistelemaan enemmän saman asian tekemiseen kuin parempi kuntoiset. Nopeamman väsymisen takia liikkeen laatu heikkenee ja se lisää loukkaantumisen riskiä.

Hoikkuus ei aina automaattisesti tarkoita hyvää kuntoa. Hoikallakin ihmisellä voi olla heikko kunto.

Yksi heikon kunnon merkki on huono liikkuvuus. Ihmisen pitäisi pystyä suorittamaan perusliikkeitä ilman liikerajoituksia. Hyvä esimerkki nykyään on kyykkyyn meno. Kovin moni joutuu taistelemaan päästäkseen kyykkyyn sujuvasti.

Lihasten voimatasojen merkitys kasvaa, kun ikää tulee lisää. Voi tulla eteen tilanteita, missä on päästävä ylös maasta tai vaikkapa kyykystä ylös. Näiden pitäisi olla perustoimintoja, jotka sujuvat helposti. Kenenkään ei tarvitse olla voimamies tai -nainen, mutta perusvoimatasot tulisi olla semmoiset, että pystyy toimimaan arjessa hyvin.

Hengästyminen tai hengen haukkomaan perusaskareissa on heikon kunnon merkkejä. On normaalia hengästyä hieman esimerkiksi mäkeä noustessa, mutta jos se pakottaa haukkomaan henkeä, kannattaa asiaan reagoida.

Kunnonkohotusremontti alkaa siitä, että päättää tehtä asialle jotain. Aloittaa vaikkapa uusi harrastus samanhenkisten kanssa. Kunto alkaa nousta, kun lähtee liikkeelle säännöllisesti.

CrossFit Kerava tarjoilee heikkokuntoisille hienon mahdollisuuden aloittaa kuntoremontti samassa tilanteessa painivien kanssa. Tällä alkeiskurssilla rakennetaan kuntopohjaa ja valmiutta parempaan elämään. Käy katsomassa TÄÄLTÄ miten seuraava huonokuntoisen alkeiskurssi alkaa ja liity mukaan. Tästä se kunnon kohotus alkaa!

Vastaa