Syötkö terveellisesti?

Omat ajatukseni ravintovalmennuksesta perustuvat perusasioiden korostamiseen. Usein hifistelyn ja trendien seuraamisen seurauksena perusasiat häviävät. Kun perusasiat on kunnossa, arki rullaa paremmin, olo kohenee ja olet energisempi, painon pudotus ja hallinta helpottuu. Jos vastaat seuraavaan kuuteen kohtaan kyllä, syömisesi on hyvällä mallilla.

Syötkö säännöllisesti ja riittävästi? Syö sellaisessa rytmissä, että vireystilasi pysyy hyvänä iltaan asti. Syö itsesi kylläiseksi myös aamulla ja aamupäivällä, jolloin illalla on helpompi välttyä ylilyönneiltä ja mieliteoilta. Käy lukemassa TÄÄLTÄ lisää.

Syötkö riittävästi kasviksia, marjoja ja hedelmiä päivän aikana? Aloita kasvisten syöminen jo aamiaiselta. Silloin suositusten mukainen 500g päivän tarve täyttyy helpommin. Kuulostaa helpolta saavuttaa, mutta on kovin monelle vaikeaa.

Saatko hiilihydraatit pääosin laadukkaista lähteistä? Laadukkailla hiilihydraattien lähteillä tarkoitan ruokia, joissa on myös kuitua ja ravintoaineita. Kaurapuuro, ruisleipä, täysjyväpasta, juurekset, hedelmät ja niin edelleen.

Syötkö proteiinia osana jokaista ateriaa? Suomalaiset saavat keskimäärin riittävästi proteiinia tarpeeseen nähden. Aika usein kuitenkin aamiaiselta saattaa puuttua proteiininlähde kokonaan. Kasvissosekeitto on sinänsä ihan hyvä lounas, mutta lisää senkin kylkeen proteiinia vaikka raejuuston muodossa.

Onko pääosa syömästäsi rasvasta kasvi- ja kalapohjaista? Huolehdi, että aterioilla on kasviöljyä, pähkinöitä, siemeniä ja kalaa. Yritä lisätä pehmeää rasvaa vaikkapa kolmelle päivän aterialle.

Suhtaudutko syömiseen sopivan rennosti ja ruoasta nauttien, siihen silti riittävästi panostaen? Yksi asia syömisen vaikeudessa lienee ajatus siitä, että terveellinen syöminen on jotakin todella ihmeellistä. Ei ole.

Miten meni, vastasitko johonkin kohtaa ei? Jos vastasit käytä pieni hetki ja mieti millä pienellä teolla saisit tämän muutettua. Usein nämä eivät ole vaikeita asioita, niitä täytyy vaan hetki miettiä ja alkaa tekemään muutosta pienen askelin.

Vastaa